dags-att-uppdatera-bilden-av-ingenjoren-jessica-dinkel-sv.jpg

Dags att uppdatera bilden av ingenjören

2015-09-08

Då: Man, 50+ och specialist. Imorgon: heterogena team som jobbar djupt och brett. Jessica Dinkel på Dfind Science & Engineering förklarar varför det är dags att skrota bilden av den stereotypa ingenjören och säga hej till version 2.0.

– För ingenjörer idag finns det så oerhört många olika roller exempelvis inom sälj och marknad, produktutveckling, som projektledare eller chef. Förr var ingenjören en renodlad specialist. Bilden då, var en medelålders man i labbrock, hjälm och skyddsglasögon. Idag finns ingenjörer överallt; i de flesta branscher och på alla olika nivåer.

Så svarar Jessica Dinkel, rekryteringskonsult på Dfind Science & Engineering på frågan om hur bilden av ingenjörer har förändrats de senaste årtiondena.

Den ojämna könsfördelningen är på gång att suddas ut

Men nog är väl männen fortfarande i majoritet?

– De äldre ingenjörerna är i stort sett bara män. Jag är själv 43 år och har jobbat inom flera stora industrijättar inom telekomsektorn och inom konsumentprodukter de senaste 15 åren och enligt min erfarenhet har det bara varit män på de seniora tjänsterna. Även på de juniora tjänsterna var det extremt skevt. Men den ojämna könsfördelningen tror jag kommer att suddas bort över tid. Det är på gång.

Hon minns när hon själv pluggade på KTH i mitten av 90-talet. Fem tjejer i en klass på 35 framtida civilingenjörer.

– När jag började på utbildningen kände jag ingen annan tjej utöver mig själv som ville bli ingenjör. Jag tror att universiteten måste bli bättre på att visa bredden och konkreta exempel på vad man kan jobba med. När jag började plugga hade jag exempelvis ingen aning om vilka coola konsumentprodukter jag skulle komma att jobba med senare.

Mix av människor är en förutsättning för innovation

Jessica Dinkel påpekar dock att många arbetsgivare nu har börjat inse allvaret.

– Homogena grupper är aldrig bra. Med människor som liknar varandra kommer du aldrig att få mer än en lösning. Den innovativa sprängkraften ligger i att hitta rätt mix. Företag som bara kan tänka på ett sätt halkar hopplöst efter.

Viktigt att lyfta fram förebilder

Hon menar att det krävs att marknadens aktörer och universiteten lyfter förebilder för att flytta in ingenjörsyrket i unga kvinnors tankevärld när det gäller karriärval.

– Jag är själv involverad som projektmedlem under 2015 i utmärkelsen "Female Leader Engineer" där kvinnliga civilingenjörsstudenter tävlar om att vinna en väldigt eftertraktad plats i ett specialutformat traineeprogram hos tre av partnerföretagen. Jag tror att vi som är erfarna ingenjörer måste synas i alla våra nätverk och visa de yngre alla vägar som finns att gå.

Hon ser tydligt hur vissa utbildningsinriktningar lyckats bättre med att attrahera kvinnor.

– Det märker jag tydligt när jag lägger ut olika typer av tjänster. Det är exempelvis fler kvinnor som gått maskinteknik än som gått elektro. Vissa ingenjörsutbildningar som tangerar estetik och design upplever jag lockar fler kvinnor än exempelvis elektronik och automation. Jag tror skolorna behöver bli bättre på att lobba specifikt mot tjejer om vad man har att erbjuda.

– Artisten Robyn är till exempel involverad i ett robotprojekt på KTH. Det är bara en enskild grej – men det har hjälp till att locka fler tjejer. Det handlar om att kunna associera med ordet "ingenjör" med sin egen person och identitet.

Kommentarer