Vad säger en jobbtitel egentligen?

Vad säger en jobbtitel egentligen?

2017-05-18

Ibland önskar man att jobbtitlarna inte fanns, säger Fredrik Sjöberg, Senior Rekryteringskonsult på Dfind Finance, som har verkat i rekryteringsbranschen i över tio år. Eftersom det inte finns några fasta definitioner på jobbtitlarna skiljer de sig åt från företag till företag, vilket ibland kan ställa till med problem.

– Som rekryterare är målet alltid att hitta rätt kandidat till den eftersökta rollen. För att attrahera rätt kandidater är det viktigt att titeln på rollen överensstämmer med arbetsuppgifterna.

Men eftersom det inte finns några fasta definitioner av vad de olika jobbtitlarna betyder så kan det ibland skapas missförstånd.

– I ekonomibranschen där jag är verksam är det ganska vanligt att titlarna “ekonomiansvarig” och “ekonomichef” blandas ihop. För mig är ekonomiansvarig en bred roll, där man gör allt: bokföring, redovisning och så vidare. En ekonomichef har däremot oftast ansvar över personal, sitter med i ledningsgrupp och fattar även strategiska beslut, säger Fredrik och fortsätter:

– Som rekryterare vill man såklart ha kvalitet på sina kandidater, inte kvantitet. Man vill ha kandidater som passar för den eftersökta rollen.

På Dfind Finance är man medveten om vilka svårigheter som finns och arbetar proaktivt för att optimera sina rekryteringsprocesser.

– Vi försöker anpassa oss efter kandidatmarknaden. Vi sätter jobbtitlarna tillsammans med våra kunder. Det är inte antal sökande som är avgörande för att en rekrytering ska falla väl ut, utan att man får rätt sökande. Genom att ha en så passande titel för arbetsuppgifterna som möjligt ökar man sannolikheten för att hitta rätt kandidat.

Hur viktiga är titlarna i ens CV?

Som rekryteringskonsult kommer Fredrik i kontakt med många kandidater och deras CV:n. Hans erfarenhet är att texterna där kandidaterna beskriver sina arbetsuppgifter egentligen säger mer än titlarna de angivit.

– För mig är titlarna inte särskilt viktigt faktiskt. Jag fokuserar mer på de utförliga beskrivningarna av kandidatens tidigare erfarenheter, oftast finns det där beskrivet vilka uppgifter kandidaten faktiskt har haft.

Strunta i titlarna, sök ändå!

Fredrik avslutar med en uppmaning till alla kandidater:

– Fastna inte på titlarna. Läs innehållet i hela annonsen. Ta reda på vad tjänsten går ut på och vilka erfarenheter som krävs för att klara av arbetsuppgifterna. Har du erfarenheten ska du söka tjänsten, oavsett vilken titel den har!

Se våra lediga jobb

Kommentarer